Posts

Showing posts from 2017

Bab 2

Selepas keluar dr bilik Encik Rayyan, Elissa nampak kelibat yang sangat dikenalinya. "Is that??? OMG !!!! apa Shah buat kat sini? ni ke surprise yang di cakap tuu? dia nak ajak aku mkn ke?" tapi shah tak nmpk elisa pun.dia terus jalan masuk bilik Encik Rayyan. "ehh, apahal dia masuk bilik bos aku ni?" Elissa kebingungan.

"Assalamualaikum brother! apa macam? sihat?" kata shah sebaik sahaja dia masuk bilik Rayyan. "Wsalam, eh lahanat kau tak payah tnya aku mcm dah bertahun tak jumpa." jawab rayyan, shah hanya tergelak. "Hah, kau boleh start kerja esok paling lambat HAHAHA aku rasa kelakar yal jadi bos kau." shah tergelak lagi dengar rayyan cakap mcm tu. "Aik belum interview lagi dah dapat. bagus ah bos mcm kau ni" kata shah. "AH kau tak payah mcm bagus sangt kat sini." jawab rayyan. kenapa rayyan tak perlu tanya shah. Sebab, mereka berdua actually mmg rapat dari zaman U. Rayyan mmg kenal sangt dengan shah tu belajar …

Bab 1

Elissa merenung diluar jendela biliknya, sambil melihat bintang yang banyak pada malam tu. Terlalu banyak yang difikirkan, kerja yang masih banyak dan masalah hatinya yang kerungsingan masih keliru dari dulu lagi siapa yang sebenarnya ada dalam hatinya. Air matanya jatuh sedikit demi sedikit lalu dia terus menangis dan tertidur.
Esoknya dia terjaga dari tidur kerana telefon bimbitnya berbunyi berulang-ulang kali, dia menjawab panggilan itu "hello? siapa ni?" dengan suara baru bangun tdur dia yang tak secomel gadis lain "Lah, kau tak bangun lagi? ni sarah lah. bukak ah pintu aku kat luar ni" dengan kepenatan pegang bagasi baju yang berat. sarah adalah sepupu sebaya elissa, mereka berdua sentiasa bersama dari sekolah rendah lagi, masuk universiti pun sama. sarah ni memang sepupu merangkap kawan karibnya juga. mereka tinggal serumah dirumah ibu bapa elissa di kuala lumpur. Mereka juga  bekerja ditempat yang sama, Syarikat Rosë Holding. "Haa, kejap."elissa m…